Workshops

Workshop “van blokkade naar succes”:      

Buiten de workshop vingerreflexologie is er nu ook de workshop “van blokkade naar succes”. Deze workshop neemt je mee op reis naar binnen, op zoek naar de blokkade die er voor zorgt dat je vastzit, het even niet meer weet. Op een creatieve manier gaan we richting je onderbewuste waar de oorzaak te vinden is. Daarna krijg je diverse tools om deze blokkade op te heffen. Natuurlijk maken we hier ook o.a. gebruik van de vingers. Kijk voor meer informatie over deze workshop onder de tab workshops. [LEES HIER MEER]

 

Workshop vingerreflexologie:     

De workshop Vingerreflexologie laat je zien dat je vingers, je hand en je huid daar omheen alle indrukken die je hebt meegemaakt in je leven daarin achter zijn gebleven. Hoe heftiger je ervaring met een gebeurtenis is geweest, hoe meer zichtbaar dat is in de vingers. Naast de analyse op de vingers kunnen we de vingers ook inzetten om e.e.a. op te lossen. Hoe we dat doen willen we je graag laten zien in onze workshops die op diverse plaatsen in Nederland en België worden gegeven. [LEES HIER MEER]

 

Welke belemmerende emoties zitten er in mijn vingers?

Jouw vingers hebben iets magisch. Naast dat ze de enige ledematen zijn die door pezen worden bewogen, zijn ze onze eerste contact met de buitenwereld. Die tastzin werd al in de 12de week in de baarmoeder ontwikkeld en daarmee kon je perfect aanvoelen wat wel en niet veilig voelde. Na een paar maanden na je geboorte ontdekte je je andere zintuigen waarmee je de wereld ging ervaren.

Vanaf dat moment ging je de gebeurtenissen die je hebt meegemaakt opslaan in je onderbewuste. Dat deed je door er gevoelens aan te koppelen. Onbewust natuurlijk, daar hoefde je zelf niets voor te doen. Je leerde hoe pijn voelde, maar ook geluk, liefde en natuurlijk ook onzekerheid en onveiligheid. En waarschijnlijk kun je er nog wel veel meer verzinnen. Na jaren van ervaren heb je een soort woordenboek van emoties en gevoelens ontwikkeld over de gebeurtenissen die jij hebt ervaren. Het grappige van dat proces is dat het een persoonlijk proces is. Vraag maar eens aan anderen die dezelfde gebeurtenissen hebben ervaren, hoe zij het hebben onthouden.

Elke keer als er in je leven een woord, beeld, geur of situatie voorbij komt, geeft jouw brein direct dat bijpassende oude gevoel weer terug. Zo weet je jaren later nog hoe angstig je was op de kleuterschool, of gelukkig je was bij je eerste verkering. De meeste belemmerende emoties hebben we goed weggestopt. Zelfs als ze er iets van naar boven komt slikken we het weg. We willen daar niet maar aan denken. Het is te pijnlijk.

Maar dat wegslikken van oude emoties zorgt uiteindelijk voor een ondermijning van het immuunsysteem. Daar de vingers een perfect middel is om die belemmerende emoties op te sporen en aan te pakken kan het immuunsysteem weer optimaal functioneren. Eigenlijk zijn we via de vingers in staat de druppel te te vinden die uiteindelijk er voor gezorgd heeft dat nu de emmer overloopt.

Wat dat opgeslagen woordenboek van emoties doet is jou belemmeren in de acties. Elke keer geeft jouw brein de impulsen die het heeft opgeslagen. Ben je in je verleden uitgelachen bij een boekbespreking, dan zal je op latere leeftijd waarschijnlijk moeite hebben met jezelf promoten op je werk. Maar die opgedane emoties maken ook dat je lichaam in constante gevecht is met het wegdrukken ervan. De huidige ziektes en lichamelijke en geestelijke ongemakken zijn er het gevolg van.

Welke belemmerende emoties hebben met mijn ziekte te maken?

Vingerreflexologie lost geen ziektes op, maar geeft het lichaam de ruimte (en de energie) die nodig is om de ziekte zelf aan te pakken. Natuurlijk hebben onze coaches meer tijd voor je in een persoonlijk consult, maar ook in de workshop laten ze je ervaren welke kracht er in jouw vingers zit voor het elimineren van je huidige klacht(en).